top of page

Veel gestelde vragen

Waarom een .PDF en geen app?
Als we dit inderdaad jaarlijks gaan doen, komt er zeker een app., uiteraard in samenwerking met Waarneming.nl. Maar met een zoekkaart werken is ook leuk! 

Wat gebeurt er met de data?
De data over de schelpen worden openbaar beschikbaar. De eerste resultaten hopen we de dinsdag na de telling al te kunnen delen, samen met onze vrienden van de VLIZ in België. 

Wat moet ik met mijn schelpen doen?

Die kun je laten liggen, maar je favorieten meenemen naar huis mag natuurlijk ook.

Moet ik me opgeven?
Vinden we wel fijn (via info@schelpenteldag.nl). Als we weten dat er veel mensen naar een bepaalde plek komen, kunnen we daar meer vrijwilligers heen sturen. Maar als je pas op de dag zelf besluit of en waar je gaat tellen, ben je ook van harte welkom om mee te doen!

Hoe laat?
Je mag de hele dag tellen, maar op de meeste vaste locaties (schelpdesken) zijn er van 10:00 tot 16:00 vrijwilligers aanwezig om je daarbij te helpen. Op andere plekken zijn er excursies. Op dit moment is van nog niet alle excursies bekend hoe laat ze plaats zullen vinden; houdt onze locatie-pagina in de gaten.

Wat is de beste tijd om schelpen te gaan zoeken? 
Niet bij hoogwater, maar verder liggen ze er altijd wel. In Nederland tenminste. De reden dat de Belgen hun schelpenteldag zo vroeg in het jaar houden, is dat ze daar vanaf april het strand  regelmatig schoonvegen - met schelpen en al! 

Toch een andere vraag?

Mail het ons op info@schelpenteldag.nl

Mag ik ook ergens anders gaan tellen?
Jazeker! Je kan je data (of een foto van je telformulier) gewoon doormailen naar info@schelpenteldag.nl
Geef dan wel goed aan wáár je je schelpen precies geteld hebt. 

bottom of page